HTML Yorum satırı projelerimizde daha sonradan bazı yerlerde ne yaptığımızı unutmamak için aldığımız küçük notlardır. Bu notların çok büyük faydası var çünkü geniş bir projede çalışırken bir sayfada o an çalışırken oluşturduğunuz yapıyı sonradan hatırlayamıyor olabiliyorsunuz. Bu Yorum satırları ile kodlarda yaptığınız farklı değişiklikleri o anda oraya not alabilirsiniz.
Bu sizden sonraki geliştiricinin yazmış olduğunu projeyi devam ettirebilmesi ve sağlıklı bir gelişim açısından önemlidir. Yorum Satırları önemlidir :)) Neyse çok uzamadan devam edelim.
Makale Başlıkları
Yorum satırının özelliği
Yorum satırına ne yazarsanız yazın hiçbir şekilde tarayıcıda ziyaretçiye gözükmez, isterseniz hayatınızı dökün hiçbir şekilde arayüzde gözükmez, ancak sitenin kaynak kodlarına yani “CTLR + U” tuş kombinasyonunu kullanarak görüntülediğiniz kaynak kodlarında bu gözükür. Bu yüzden hayatınızı dökmeye kalkmayın 😉
Sizin oluşturduğunuz bir projeyi başka birisi incelediği zaman yorum satırı o inceleyen kişiye bilgi verir. Özellikle şirket bünyesinde çalışıldığı zaman yarım bıraktığınız yada tamamladığınız bir projeyi başkası devraldığı zaman rahatlıkla o projeyi devam ettirmesini sağlar.
HTML Yorum satırı açma
<!-- -->
Bu yorum satırının açılmış halidir şimdi içine bir şeyler yazalım
<!-- Bu benim yorum satırım -->
Bu şekilde kullanılır buraya yazdıklarınız sitenin kaynak kodlarında gözükür o yüzden dikkatli olun 🙂 Şifre vs şeyler yazmayın.
Ben genelde bir yapı oluştururken ne olduğunu yazıyorum. Misal bir iletişim formu oluşturdum kodların başına
<!-- Burası İletişim Formu'dur -->
şeklinde ufak notlar alırım. Yada bir kısmın başlangıcı ve bitişi için kullanırım.
Normal Yorum Satırı Örneği
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title>Yorum Satırı Nedir</title>
<meta charset="UTF-8">
</head>
<body>
<!-- Örnek HTML Yorum Satırı -->
</body>
</html>
Bu şekilde kullanılır.
PHP – CSS gibi birçok dilde yorum satırı açılabilir. Diğer dillerdeki yorum satırı ve kullanım şekilleri blog da paylaşılmıştır 🙂