Categories: Genel ProgramlarLinux

Kali Linux Tor Browser Kurulumu

Debian alt yapısı üzerine inşa edilmiş Kali Linux sistemine Tor Browser kurulumu nasıl yapılır onu anlatacağım. Öncelikle tor browser nedir biraz ondan bahsedip hemen ardından en kolay nasıl sistemimize kurarız onu anlatacağım.

Tor Browser Nedir ? 

Tor Browser internette anonim olarak dolaşmamızı sağlayan bir tarayıcıdan fazlası buna bi açıklık getirebiliriz, Birçok illegal alış veriş yapabileceğiniz, türlü türlü verilere erişebileceğiniz geniş bir ağdır. Genel olarak alış verişi Bitcoin(btc) üzerinden yapabilirsiniz. Öncelikle şunu bilin yanlış biliyorsanız da düzeltin, Tor Browser Deep Web değildir! Evet birçok veriye erişebilirsiniz, ama deep web ağ katmanlarına tor browser ile tamamı ile erişim sağlayamazsınız. Belli başlı eklentiler, farklı farklı işletim sistemleri vs. gibi donanımlar ve gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra Deep Web’in diğer bölümlerine erişebilirsiniz. Sade bir Tor Browser kurarak en fazla ilginizi ve bakış açınızı değiştirecek bilgilere sahip olabilirsiniz. Deep web’in ilk katmanın çeyreği gibi bi ifade kullansam belki kafanızda şekillendirmiş olabilirim. Neyse Tor Browser Nedir sorusuna biraz olsun açıklık getirebildiysem devam edelim.

Kali Linux Tor Browser Kurulumu ;

Öncelikle Kali Linux işletim sisteminiz kaç bit ise önce bi ona uygun tor browser’i indirin.

Not : torproject.org adresi türkiye de yasaklandığı için sizlere dosyayı kendi upload ettiğim arşivimden sağlayacağım. Bu dosyalar sadece linux işletim sistemleri için upload edilmiştir. Windows kullanıcıları aşağıda vereceğim linklerde ki tor browser dosyalarını indirmesin. Çalışmaz. Onlar için Tor Browser Windowsa kurulum konusunu anlatacağım.

Tor Browser İndir 

Yukarıda verdiğim linkte tor için drive linki bulabilirsiniz işletim sistemi mimariniz kaç bit ise onu indirin masaüstüne atın.

Şimdi dosya yöneticisinden Home(EV)’e gelin inen tor dosyasını masaüstüne atın.

Buraya kadar bi toplayalım, Dosyası normal olarak indirip masaüstüne attınız yada yukarıda ki kodlarda indirip home dizininden masaüstüne taşıdınız, Şuan dosyayı masaüstünde var olarak anlatıma devam ediyorum.

Masaüstüne bulunan sıkıştırılmış dosyaya iki defa tıklayarak bi müddet bekleyin dosyaları klasöre çıkacak dilerseniz sağ tıklayıp “extrect here” diyerek klasöre çıkartabilirsiniz.

Masaüstüne çıkınca terminali açın ve aşağıda ki kodları sırasıyla girin;

cd Masaüstü

chmod 777 torklasoradı

genelde inden dosya adı ; tor-browser-linux64-7.0.10_tr  bu yada tor-browser-linux32-7.0.10_tr bu olur tek değişen şey 32 veya 64 sayılarıdır.

neyse yukarıda verdiğim kodları da girdikten sonra terminal ile işimiz bitti onu kapatabilirsiniz.

Şimdi masaüstüne attığınız klasöre girin orada Browser klasörü var oraya da girin, o klasörün içinde “start-tor-browser” isimli bir dosya var, O dosyaya sağ tıklayıp metin düzenleyici ile açın. Daha sonradan orada

if [ "`id -u`" -eq 0 ]; then
complain "The Tor Browser Bundle should not be run as root. Exiting."
exit 1
fi

Bu kodları bulun. Bu kodları bulunca kodun ilk satırını if [ "`id -u`" -eq 1 ]; then
Şeklinde değiştirin kısacası 0’ı 1 yapın.

Şimdi kapatın metin düzenleyiciyi. Browser klasöründen bir geri gelin orada Tor Browser simgesini göreceksiniz zaten, iki defa tıklayarak browseri rahatça kullanabilirsiniz.

Sorun yaşarsanız buraya yazabilirsiniz.

Admin

enesphp@gmail.com

Recent Posts

Docker wsl –shutdown command Hatası Çözümü

Merhaba arkadaşlar, bu hatayı bazı kullanıcılar yaşamakta, sebebi bilgisayarın BIOS'da ki SVM ayarından kaynaklanıyor. Bende…

6 ay ago

Windows Ücretsiz VPN Nasıl Kurulur

Merhaba arkadaşlar hızlı bir şekilde windows ve diğer işletim sistemlerinde çalışan ve sizi engelli sitelerden…

11 ay ago

Google Ban Kontrolü PHP

Merhaba arkadaşlar, PHP kullanarak web sitemizin google'da banlanıp banlanmadığını kontrol edeceğiz. Bu işlemin mantığı google'a…

2 yıl ago

PHP ile Mail Gönderme API

Merhaba arkadaşlar kısaca phpmailer kütüphanesini kullanarak basit http post isteği ile mail gönderimi yapan bir…

2 yıl ago

DNS Nedir

DNS, Domain Name System kelimelerinin kısaltmasıdır. İnternetin işleyişinde çok önemli bir rol oynayan DNS, internet…

2 yıl ago

Cpanel Cronjob Wget Log Dosyası Engelleme

Cron Job içinde dışarıya log dosyası oluşturtmadan wget kullanımı çok kolay, Bildiğiniz üzere her wget…

2 yıl ago