Dnsmap Nedir? Nasıl Kullanılır ?

Dnsmap nedir ?

Herkese Merhaba arkadaşlar bugün sizlere dnsmap tools’unun kullanımından ve ne işe yaradığından bahsedeceğim. Dnsmap bir alan adının(domain) alt alan adlarını(subdomain) öğrenmek için kullanılan bir araçtır. Yalnızca bunları değil aynı zamanda alan alt alan adlarının ip adresilerini filan da vermektedir. Penetest taramaları yapan kişilerin, ilk aşama olan bilgi toplama aşamasında kullanılan birçok araçtan birisidir. Kullanımı çok basittir. Şimdi gelelim nasıl kullanacağımıza 🙂

Nasıl Kullanılır ?

Öncelikle kurulumu hem Windows üzerinde hemde Linux üzerinde anlatmak istiyorum. Genelde kali linux , Parrot , Cyborg gibi linux işletim sistemlerinde dnsmap gömülü olarak gelebiliyor. o yüzden fazla zahmetli olmayacak. Ama Windows kurulumu biraz uğraştırabilir.

-Windows kurulumu

Dnsmap aracını çalıştırmak için windows da ki komut satırı(cmd) yi kullanmamız gerekecek. Nasıl yapıcaz dediğinizi duyar gibiyim merak etmeyin çok kolay bir işlem. Öncelikle dnsmap kurulumu için bir dnsmap toolsunu indirelim 🙂

Dnsmap İndirme Linki: https://github.com/enesphp/cloud/blob/master/dnsmap-0.2-win32.tar

İndirdikten sonra winrar ile klasöre çıkartın çıkarttığınız klasöre girin “dnsmap” diye bir klasör olacak işte burayı iyi dinleyin. Şimdi Biz dnsmapi o dosya sayesinde kullanacağımız için o dosyayı habire değişmeyen stabil bir yere taşımalısınız bana sorarsanız windowsun kurulu olduğu dizine gelin arkadaşlar oraya “hack” adında bir klasör oluşturun ve “dnsmap” klasörünü de oraya taşıyın. Şimdi tekrar bir üstünden geçeyim anlattıklarımın. İndirdiğimiz dnsmap-0.2-win.tar Dosyasını masaüstüne atıp sağ tıklayıp, klasöre çıkart diyoruz ardından. Çıkarttığımız klasöre giriyoruz “dnsmap” adında ki klasörü alıp Bilgisayarım>C> C nin içinde bir “hack” klasörü oluşuturup onun içine taşıyoruz. Son olarak “dnsmap” klasörü C:\hack dizininde olmalıdır. Bu taşıma işlemini yaptıktan sonra gerisi çok kolay

Masaüstü’ne gelip Sağ tık > Yeni > Kısayol diyorsunuz. Ögenin konumuna cmd yazıp ileri diyorsunuz. Kısayol için ad kısmına dnsmap yazıp son diyoruz. Ardından oluşturduğumuz kısayola sağ tıklayıp özellikler diyorsunuz. Başlama yerine Python dosyasının içine attığınız dnsmap dosyasının linkini yazın yani” C:\hack\dnsmap” Artık o kısayola tıkladığınızda Önünüze komut satırı açılacaktır. Ve Tek Yapmanız gereken şey oraya “dnsmap.exe siteadı.com” Şeklinde yazarak aratmakdır.. Aramanız sonucunda elde ettiğiniz veriler domain’in alt alan adları(sub) ve İP adresleridir.

Linux Kurulumu

Aslında linux kurulumuna pek ihtiyaç duymuyorum, Çünkü genelde , Kali linux, parrot, pardus , Suse Gibi dağıtımlarda dnsmap zaten işletim sistemine gömülü olarak bizlere sunulmaktadır. Ben o yüzden kurulumdan ziyade kullanımını anlatacağım. Anlatacağım linux kurulumu Kali Linux dağılımına göredir.

*Kali Linux Kullanımı,

Bu web sitesinde ağırlıklı olarak linux dağılımı olan kali linux işletim sistemini baza alarak anlatım yapacağız.

Öncelikle dnsmap gömülü olarak geldiği için kullanımı oldukça kolaydır. Tek yapmanız gereken şey, Terminali açıp; “dnsmap siteadı.com” şeklinde yazmaktır. Bu kadar basit linux platformlarda. İleride istek olursa yani yorumlarda belirtilirse bütün linux platformlarında dnsmap’in nasıl indirilip kullanılacağını da anlatırım.

Eğer Pentest işine girmek istiyorsanız benim tavsiye işletim sistemi olarak kali linux tercih etmeniz, Çünkü içerisinde birçok pentest aracı barındırmaktadır. Bu sizce çok kolaylık sağlar, Bir sonraki derslerde görüşmek üzere 🙂

Windows Üzerinde Gerçekleştirilen Dnsmap tarama sonucu ekran görüntüsü ;

Admin

enesphp@gmail.com

View Comments

Recent Posts

Docker wsl –shutdown command Hatası Çözümü

Merhaba arkadaşlar, bu hatayı bazı kullanıcılar yaşamakta, sebebi bilgisayarın BIOS'da ki SVM ayarından kaynaklanıyor. Bende…

5 ay ago

Windows Ücretsiz VPN Nasıl Kurulur

Merhaba arkadaşlar hızlı bir şekilde windows ve diğer işletim sistemlerinde çalışan ve sizi engelli sitelerden…

10 ay ago

Google Ban Kontrolü PHP

Merhaba arkadaşlar, PHP kullanarak web sitemizin google'da banlanıp banlanmadığını kontrol edeceğiz. Bu işlemin mantığı google'a…

2 yıl ago

PHP ile Mail Gönderme API

Merhaba arkadaşlar kısaca phpmailer kütüphanesini kullanarak basit http post isteği ile mail gönderimi yapan bir…

2 yıl ago

DNS Nedir

DNS, Domain Name System kelimelerinin kısaltmasıdır. İnternetin işleyişinde çok önemli bir rol oynayan DNS, internet…

2 yıl ago

Cpanel Cronjob Wget Log Dosyası Engelleme

Cron Job içinde dışarıya log dosyası oluşturtmadan wget kullanımı çok kolay, Bildiğiniz üzere her wget…

2 yıl ago